fbpx

Succé för CapSeks E-GO App i turnering i världens största League of Legends-community

Northern CapSek Ventures AB:s (”CapSek” eller ”Bolaget”) portföljbolag E-GO App, har tillsammans med noterade M.O.B.A. Networks community MOBAFire anordnat en mycket lyckad fantasyturnering kopplat till den europeiska ligan för professionell League of Legends, ett av världens största e-sportspel. Med tusentals användare har responsen varit positiv, och parterna siktar på ett fortsatt samarbete med fler turneringar framöver.

Omkring 500 miljoner människor konsumerar idag e-sport, och nästan hälften av dem kan klassas som entusiaster. E-GO har utvecklat en plattform för både mobil och PC där användare kan följa sina favoritlag och spelare. Sedan 2022 har världens största community för League of Legends-spelare, MOBAFire, samarbetat med E-GO för sina fantasyturneringar. Upplägget innebär att varje deltagare antar en roll som coach och tävlar om att skapa den bästa laguppställningen.

  • Vi är väldigt glada att partnerskapet med MOBAFire fortsätter. Fantasy-turneringarna kring League of Legends har fått ett varmt välkomnande av tusentals gaming-entusiaster i våra communities. Vår analys är att partnerskapet stärker våra varumärken och ökar rekryteringen av nya kunder, säger Viktor Maisey, vd på E-GO App. 

Senast samarbetade parterna tillsammans under MOBAFire LEC Fantasy Tournament, vilket bygger på data från den europeiska ligan för professionell League of Legends, LEC. Efter utvärdering, och mycket positiv feedback från respektive community, har bolagen valt att fortsätta samarbetet och genomföra fler fantasyturneringar.

  • Vi tror starkt på framtiden för e-sport, och att vi genom vårt innehav i E-GO får vara med på den resan är väldigt inspirerande. Att E-GO dessutom lyckas leverera samarbeten med betydligt större partners, med tusentals spelare och ännu fler tittare, stärker vår tro på bolaget än mer, säger Henrik Jerner, vd på CapSek.

CapSek investerade första gången i E-GO 2022 och ägarandelen uppgår till cirka 3 procent i bolaget.