fbpx

Unik exponering mot onoterade techbolag

Vi investerar i brytpunkten där startup övergår i scaleup

Investera i onoterade tillväxtbolag

Investmentbolaget Northern CapSek Ventures investerar i brytpunkten när startup övergår i scaleup. CapSek investerar i bolag där affärsmodellen är bevisad och målbolaget tar in expansionskapital i en så kallad A-runda. Fokus ligger på bolag vars tillväxt drivs av digitaliseringen av samhället, gärna inom områdena Software as a Service (”SaaS”), Internet of Things (”IoT”), Computer Gaming (datorspel) eller AI/Machine Learning. 
 
Det svenska tech-undret: Ett stort antal framgångsrika tech-bolag har sitt ursprung i Sverige – exempelvis Spotify, Skype, Izettle, Klarna, King, Avito, ClikTech.
 
Årligen investeras ca 3 miljarder kronor i runt 400-600 onoterade tillväxtbolag i Sverige.
Den absoluta merparten av dessa investeringar görs av statliga riskkapitalbolag samt Private Equity-fonder.
 
Som privat investerare har man inte möjlighet att investera i de statliga aktörerna och för att investera i PE-fonder krävs en avsevärd kapitalinsats.
 
CapSek är noterat på NGM och erbjuder därmed sina investerare en indirekt exponering mot dessa tillväxtbolag, där det normalt är svårt för privatinvesterare att investera. Aktieägare i riskkapitalbolaget CapSek kan därmed ta del av det värdeskapande som sker i utvalda, snabbväxande svenska tech-bolag.
 
Det händer mycket i tech-bolagen i CapSeks portfölj. Du kan själv följa deras utveckling genom att prenumerera på CapSeks nyhetsbrev eller genom att följa CapSek på sociala medier.
Mer om investmentbolaget capsek

Intresserad av att veta mer om våra investeringar i onoterade bolag?

Fyll i namn och e-post för att följa oss

Vill du veta mer om hur Capsek kan hjälpa dig?

Kontakta oss

Vi samarbetar med investerare som vet hur man utvecklar tillväxtbolag. Vi vill gärna komma i kontakt med duktiga bolagsutvecklare och nya spännande tillväxtbolag.