fbpx

CapSeks portföljbolag Arkimera Robotics i internationellt partnerskap med NGM-noterade Briox

Northern CapSek Ventures AB ("CapSek") portföljbolag Arkimera Robotics AB ("Arkimera") har inlett partnerskap med SaaS-bolaget Briox AB ("Briox"). Samarbetet omfattar Arkimeras automatiseringslösningar baserade på självinlärningsteknologi och syftar till att erbjuda redovisningsbyråer och mikroföretagare automatisk bokföring av digitala dokument. 

Arkimera är ett teknikbolag som utvecklat en självinlärningsalgoritm som kan användas i olika mjukvaruapplikationer för att automatisera datainmatning från digitala dokument. Tjänsten integreras med redovisnings- och bokföringsapplikationer och möjliggör bland annat mer träffsäkra analyser och en kraftig tidsbesparing genom effektivare arbetsflöden.

Briox är ett SaaS-bolag som erbjuder en programvara som kopplar ihop redovisningskonsulter med företagare på ett enkelt, effektivt och smart sätt. Briox har verksamhet i Finland, Estland, Lettland och Litauen. Briox är noterat på NGM Nordic SME och ökade omsättningen med 38% under 2021. 

  • Vår målsättning är att bli en global aktör att räkna med inom självlärande system. Briox internationella ansats och tydliga fokus på mikroföretag passar väldigt väl in i denna strategi. Vi är imponerade över den kompentens som finns i Briox organisation, och vi ser fram emot att växa tillsammans, säger Kenny Håkansson, grundare och vd på Arkimera.
  • Artificiell intelligens och maskininlärning är ett av våra kärnteman för våra investeringar inom CapSek, och Arkimera har verkligen karvat ut ett starkt erbjudande i en väldigt intressant nisch för den här sortens teknik, vilket partnerskapet med Briox är ett tydligt kvitto på. För vår del är det också roligt att se att portföljbolagen fortsätter växa då inte minst vår portfölj fortsätter växa markant, säger Henrik Jerner, vd på Northern CapSek Ventures.

CapSek gjorde sin första investering i Arkimera 2020. CapSek äger ca 6% i Arkimera.

För mer information, kontakta:

Henrik Jerner, VD Northern CapSek Ventures AB, telefon +46 76 108 65 44

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
PM-CapSeks-Arkimera-i-samarbete-med-Briox-22-07-13.pdf

Om Northern CapSek Ventures AB

Northern CapSek Ventures AB (CapSek) är ett investmentbolag med säte i Göteborg och som investerar i tillväxtbolag, främst techbolag, med skalbara affärsmodeller. Målbolagen återfinns i södra och mellersta Sverige. Investeringar görs när affärsmodellen är bevisad och målbolaget tar in expansionskapital i en så kallad A-runda. Drivkrafter för målbolagens tillväxt är digitaliseringen av samhället, det kan vara verksamheter inom Software as a Service ("SaaS"), Internet of Things ("IoT"), Computer Gaming (datorspel) eller AI/Machine Learning ("AI/ML"). CapSek investerar i både onoterade och noterade bolag. Bolagets hemsida är https://capsek.se

Bolagets Mentor är Mangold Fondkommission AB som nås på ca@mangold.se eller tel: 08-503 015 50.