fbpx

CapSeks nytillkomna portföljbolag E-GO sluter partneravtal med M.O.B.A Network för Fantasy Game Leagues

Nordic CapSek Ventures ("CapSek") portföljbolag E-GO E-sports ("E-GO") har tecknat ett partnerskapsavtal med M.O.B.A. Network AB ("MOBA") för att erbjuda Fantasy Game Leagues för sina community-medlemmar. Fantasy-ligorna kommer kretsa kring världens största esport-turneringar.

Det svenska fantasyspel tech-företaget E-GO, som erbjuder en plattform för fantasy-ligor som uppdateras i realtid, kommer att vara ensam operatör för MOBAs nya initiativ "Fantasy Games". Den första fantasyligan inom partnerskapet kommer att hållas på MOBAs flaggskepp MOBAFire.com, en League of Legends community-webbplats. Fantasyligan kommer att vara kopplad till ett av de största evenemangen i esport-världen, League of Legends slutspelsserie LoL Worlds, som kommer att hållas i flera städer över flera veckor under oktober och november 2022.

Parterna har kommit överens om ett standardavtal avseende inkomstdelning för kommersiella intäkter kopplade till Fantasy League-evenemang som hålls på MOBAs plattformar.

  • Det är fantastiskt och lite overkligt att bygga vårt största samarbete i Fantasy Games esports historia tillsammans med ett powerhouse som M.O.B.A Network, säger Viktor Maisey, vd för E-GO.
  • E-sport och interaktiv e-sport-streaming är segment som växer snabbt och vi tror att E-GO är helt rätt positionerat för att bli en ledande aktör inom det här. E-GO är också ett av våra sex nya tillskott till portföljen efter förvärvet av Nordic Tech Funds portfölj, som vi tillträdde i slutet på juni. Vår analys hade redan visat att E-GO är ett fint bolag med en mycket spännande framtid, men självklart är det extra roligt att få ett sånt här kvitto på momentum i bolaget så här snart efter tillträdet, säger Henrik Jerner, vd på Northern CapSek Ventures.

För mer information, kontakta:

Henrik Jerner, VD Northern CapSek Ventures AB, telefon +46 76 108 65 44

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
PM-CapSeks-E-GO-i-samarbete-MOBA-22-07-04.pdf

Om Northern CapSek Ventures AB

Northern CapSek Ventures AB (CapSek) är ett investmentbolag med säte i Göteborg och som investerar i tillväxtbolag, främst techbolag, med skalbara affärsmodeller. Målbolagen återfinns i södra och mellersta Sverige. Investeringar görs när affärsmodellen är bevisad och målbolaget tar in expansionskapital i en så kallad A-runda. Drivkrafter för målbolagens tillväxt är digitaliseringen av samhället, det kan vara verksamheter inom Software as a Service ("SaaS"), Internet of Things ("IoT"), Computer Gaming (datorspel) eller AI/Machine Learning ("AI/ML"). CapSek investerar i både onoterade och noterade bolag. Bolagets hemsida är https://capsek.se

Bolagets Mentor är Mangold Fondkommission AB som nås på ca@mangold.se eller tel: 08-503 015 50.