fbpx

Arkimera Robotics med på topplista över lovande, svenska techbolag

Arkimera Robotics med på topplista över lovande, svenska techbolag

Tidningen Breakit publicerade nyligen en topplista med lovande, svenska techbolag. Listan hade rubriken ”Sveriges mest lovande doldisbolag – bortglömda, undervärderade och redo att ta över”. Bland de 30 utvalda framtidsbolagen fanns CapSeks portföljbolag Arkimera Robotics.

Tidningen arrangerade också ett onlineevent där intresserade premiumprenumeranter fick vet lite mer om deras kartläggning som omfattade flera hundra bolag. De 30 bolag som lyckades ta sig in på topplistan delades in i fem olika kategorier. Arkimera omnämndes lite extra inom kategorin Saas-bolag för att man ”lyckats affärsutveckla kring maskininlärning på ett mycket intressant sätt”.

– Eftersom listan bygger på en grundlig analys ser jag placeringen som en kvalitetsstämpel för Arkimera. Den kan betyda att det kommer att bli lite lättare att skapa publicitet kring bolaget när vi vill ha det och att vi finns på fler investerares radar när vi vill växla upp med mer kapital, säger Arkimeras VD Kenny Håkansson.

Han tycker att det är roligt att Breakit sedan en tid tillbaka börjat uppmärksamma att det finns spännande bolag även utanför Stockholmsregionen.

– Ja det är kul. Och viktigt för att Sverige ska kunna bygga vidare på sin tradition att få fram världsledande teknikbolag, säger Kenny Håkansson.

Och fortsätter:
– Att kunna investera i ”doldisbolag som är bortglömda, undervärderade och redo att ta över” borde vara varje investerares dröm. Jag ser listan som ett tecken på att CapSek är helt rätt ute när man i första hand letar efter bolag utanför Stockholm.


Linkedin


Facebook


Twitter