fbpx

Viktig order på plats för CapSeks portföljbolag Bricknode

Northern CapSek Ventures AB:s (”CapSek” eller ”Bolaget”) portföljbolag Bricknode, som erbjuder SaaS-tjänster för finansiella aktörer har annonserat en affär med ett svenskt kapitalförvaltningsbolag. Affären avser Bricknodes Broker-system för att automatisera och administrera den dagliga verksamheten, och väntas öka Bricknodes årliga återkommande intäkter med cirka 7-10 procent.

Bricknode är ett fintechbolag som erbjuder en SaaS-tjänst till professionella investerare och finansiella aktörer, vilket i praktiken omfattar alla som utför någon form av finansiell verksamhet. Verksamheten vilar på två olika plattformar, Bricknode Lending och Bricknode Broker som tillsammans tillgodoser en stor del av det annars så tidskrävande backoffice-arbetet med administration, för alla olika typer av behov.

Med lång erfarenhet inom hedgefondförvaltning och som entreprenör har bolagets grundare tagit fram en standardiserad administration för att bl a hantera transaktioner, mäkleri, utlåning och regulatorisk rapportering med hjälp av öppna API:er, istället för dagens tunga filöverföringar. Det innebär ett helt nytt sätt att hantera den här typen av uppgifter.

Kärnan i Bricknodes erbjudande är skalbarhet och återkommande intäkter med hög marginal, och under årets första sex månader stod återkommande intäkter för 94 procent av den totala omsättningen. Samtidigt har bolaget under hösten effektiviserat organisationen med ett betydligt större fokus på lönsamhet, som en konsekvens av det rådande klimatet. Nu har man ett 50-tal potentiella kunder i pipeline, där flera är i en senare fas av den långa säljcykeln.

  • Det är en viktig order på flera sätt som Bricknode nu lyckats säkra, dels för att det ger ytterligare ett kvitto på att bolagets SaaS-lösning efterfrågas, dels för att det finns goda möjligheter för Bricknode att växa tillsammans med befintliga kunder, och slutligen för att det innebär att de återkommande intäkterna fortsätter att växa, säger Henrik Jerner, vd på CapSek.

Se även en webbsändning med Bricknodes co-VD Stefan Willebrand för mer information om beskedet och en uppdatering om Bricknodes försäljningsaktiviteter på den här länken
https://www.youtube.com/watch?v=0UW5NDIXXOI