fbpx

CapSeks NODA välkomnar ny VD för fortsatt internationell expansion

Northern CapSek Ventures AB (”CapSek”) portföljbolag NODA Intelligent Systems har siktet inställt på en global utrullning av sin energieffektiviserande mjukvara. Med nära två decenniers internationell operativ erfarenhet kliver Tatiana Brandt nu in som vd, för att accelerera det internationella momentum NODA redan byggt upp.

NODAs avancerade digitala lösningar inom termisk AI ligger helt rätt i tiden och, och potentialen att effektivisera energianvändningen inom värme och kyla på en global skala är enorm. För att leda den pågående internationella expansionen välkomnar NODA nu Tatiana Brandt som ny VD.

Tatiana har med sig nästan två decenniers internationell operativ erfarenhet inom innovation, teknik, produktutveckling och ledarskap. Hon har haft ledande befattningar i flera start-ups, varav en blev Norges första unicorn. Tatiana har en djup förståelse för vad digital transformation innebär inom energisektorn och branschen som helhet. Innan hon kom till NODA var hon ansvarig för tillväxt och transformation på Schlumberger och Microsoft.

  • NODA har verkligen en tydlig vision för sin innovativa och ledande AI-programvara. Den avancerade energioptimeringslösningen erbjuder kunder och partners möjligheten att påskynda digitaliseringen av energisystem och hantera en av våra största globala utmaningar. Jag ser verkligen fram emot att bli en del av teamet och leda NODAs tillväxt, säger Tatiana Brandt, ny vd för NODA.

Tidigare VD och grundare, Christian Johansson, kommer att axla rollen som CSO (Chief Strategy Officer) med fokus mot strategisk utveckling av företaget, samtidigt som han förblir styrelseledamot och den största aktieägaren i bolaget. Christian Johansson står bakom stora delar av den AI som ligger till grund för NODAs lösningar. Han har under många år varit aktiv i det absoluta internationella toppskiktet inom innovation gällande AI för termiska energisystem. Christian är fortsatt aktiv som styrelseledamot och största ägare i NODA.

  • NODA befinner sig en väldigt spännande fas och jag ser ett oerhört starkt driv i bolagets affär. För mig är det en naturlig utveckling av bolaget att nu ta det här steget. Jag ser fram emot att välkomna Tatiana till NODA och att jobba med henne för en internationell uppskalning av vår affär, säger Christian Johansson.

I nästan två decennier har NODA varit en av de ledande innovatörerna inom termisk AI inom energi- och fastighetsbranschen. NODA är för närvarande aktivt i Europa, Nordamerika och Asien och expanderar nu på den globala marknaden med finansiering från ökade affärsaktiviteter, gröna lån och kapital från befintliga investerare.

  • NODA och Christian har gjort ett jättefint jobb med en stabil kundbas i Sverige och flera stora avtalade projekt i Tyskland, Storbritannien och i Kanada. Att Tatiana Brandt axlar rollen som vd och kommer in med sin erfarenhet tror vi är helt rätt steg för att öka takten och lyfta NODAs tillväxtresa ännu mer, säger Henrik Jerner, vd på CapSek.

CapSek investerade första gången i NODA 2021 och äger idag ca 11 procent.