fbpx

CapSek gör följdinvestering i PubQ

Northern CapSek Ventures AB ("CapSek" eller "Bolaget") meddelar att Bolaget gör en följdinvestering i PubQ AB ("PubQ"). CapSek investerar ytterligare 1 miljon kronor. Det investerade beloppet erläggs genom kontant betalning. Efter investeringen uppgår CapSeks ägarandel i PubQ till cirka 9 procent.

PubQ erbjuder ett digitalt kassasystem i appformat för restaurangbranschen där restaurangens eget varumärke exponeras. I appen kan kroggäster sköta både beställningar och betalningar helt digitalt, oavsett om de beställer take away eller äter i restaurangen. Med PubQ:s appar får restaurangerna även tillgång till ett lojalitetsprogram, ett bordsbokningssystem och möjligheter till marknadsföring.

PubQ befinner sig i en expansiv fas och rekryterar nu ytterligare utvecklare för att komplettera plattformen med planerad och utökad funktionalitet. I höstas tecknade PubQ ett avtal med en stor global restaurangkedja och nu pågår implementering av PubQ:s lösning hos kedjans restauranger i Sverige, Norge och Danmark. Målet är att PubQ:s appar inom 18 månader ska vara i drift hos en majoritet av kedjans drygt 1700 restauranger i Norden.

Henrik Jerner, CapSeks VD, kommenterar CapSeks följdinvestering så här:

– PubQ expanderar kraftigt nu, både på grund av utrullningen hos den globala restaurangkedjan samt i dialog med andra kunder. Genom kapitaltillskott från oss och övriga investerare kan företaget nu påskynda lansering av tilläggstjänster och samtidigt fokusera mer på nyförsäljning.

För mer information, kontakta:

Henrik Jerner, VD Northern CapSek Ventures AB, telefon 076-108 65 44, henrik.jerner@capsek.se

Henrik Walldén, VD PubQ AB, telefon 076-623 52 98, henrik.wallden@pubq.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
PM-CapSek-investerar-i-PubQ-21-03-04.pdf

Om Northern CapSek Ventures AB

Northern CapSek Ventures AB (CapSek) är ett investmentbolag med säte i Göteborg och som investerar i tillväxtbolag, främst techbolag, med skalbara affärsmodeller. Målbolagen återfinns i södra och mellersta Sverige. Investeringar görs när affärsmodellen är bevisad och målbolaget tar in expansionskapital i en så kallad A-runda. Drivkrafter för målbolagens tillväxt är digitaliseringen av samhället, det kan vara verksamheter inom Software as a Service ("SaaS"), Internet of Things ("IoT"), Computer Gaming (datorspel) eller AI/Machine Learning ("AI/ML"). CapSek investerar i både onoterade och noterade bolag. Bolagets hemsida är https://capsek.se

Bolagets Mentor är Mangold Fondkommission AB som nås på ca@mangold.se eller tel: 08-503 015 50

Denna information är sådan information som Northern CapSek Ventures AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 4 mars 2021, kl 20:40.