fbpx

Avyttrade innehav

Avyttrade innehav

Validicity

Validicity Sweden

Validicity Sweden (onoterat) har, för att garantera säker spårbarhet för anti-doping inom idrott och hästsport, tagit fram egendesignade behållare kombinerade med blockchainteknik. Det finns en stark efterfrågan på säkra logistikkedjor inom anti-doping, sjukvård och hälsa där blockchainsteknikens natur erbjuder uppenbara fördelar för just spårbarhet. Grunden för bolaget lades tillsammans med Sveriges nestor inom anti-doping, Arne Ljungqvist med målet att bygga en mjukvara som garanterar en säker kedja av dopingtester. CapSek avyttrade aktierna 2024.

glase-logo

Glase Fintech

Glase är ett mjukvaruföretag som under 2017 förvärvade rättigheterna till en mobil betalningstjänst. Tjänsten gör det möjligt för alla med en smartphone att betala i butik, antingen kontaktlöst eller med QR-koder. Tekniken samt dotterbolag såldes under 2019 till en norsk aktör. CapSek investerade första gången 2018. CapSek avyttrade aktierna 2022.

Tölve

Tölve erbjuder kundföretag en CRM-modul som effektiviserar prospektering i säljprocessen. Modulen består av en machine learning logaritm som med utgångspunkt i de parametrar som matas in i mjukvaran genererar en rekommendationslista med intressanta kunder. Mjukvaran har utvecklats i samarbete med bland annat Bisnode. CapSek gjorde sin första investering 2021. CapSek avyttrade innehavet 2023 i samband med att Intelliplan förvärvade Tölve.

Talkamatic

Talkamatic

Talkamatic (onoterat) gör det möjligt för utbildningsteknologiska plattformar att använda interaktiv talad dialog byggd med konversations-AI. Talad dialog är ett djupgående nytt paradigm för lärplattformar som ger de pedagogiska fördelarna med ökad kognitiv aktivering och elevernas engagemang. Talkamatic kombinerar över 20 års forskning inom konversations-AI med forskning inom utbildning och kognitionsvetenskap för att skapa ett unikt ekosystemerbjudande. CapSek avyttrade aktierna 2024.

Glase Fintech är ett mjukvaruföretag som under 2017 förvärvade rättigheterna till en mobil betalningstjänst. Tjänsten gör det möjligt för alla med en smartphone att betala i butik, antingen kontaktlöst eller med QR-koder. Vidare kan användare överföra pengar utan kostnad, spara sina kvitton digitalt och spara pengar genom att dra nytta av erbjudanden och kampanjer direkt kopplade till appen. Under 2019 såldes teknik och dotterbolag till en norsk aktör. Transaktionen innebar ett traditionellt upplägg med en summa som erlades up-front samt en tilläggsköpeskilling som aktiveras i funktion av kundreaktivering över tid.

 • Segment: SaaS/Fintech
 • VD: Peter Fredell
 • Styrelseledamot: Peter Fredell
 • Omsättning 2019: 0 TSEK
 • Rörelseresultat 2019:  -4047 TSEK
 • CapSeks första investering: 2018
 • CapSeks ägarandel: ca 4%

Tölve

Tölve erbjuder kundföretag en Customer Relationship Management (CRM)-modul som effektiviserar prospektering i säljprocessen. Modulen består av en machine learning logaritm som med utgångspunkt i de parametrar som matas in i mjukvaran genererar en rekommendationslista med intressanta kunder. Mjukvaran har utvecklats i samarbete med Bisnode. Systemet filtrerar fram företag att kontakta och generar kampanjutskick. Rekommendationslistorna visar bland annat även kontaktpersoner hos de potentiella kunderna.  Genom att kontinuerligt samla in data om säljresultat med mera får användare av mjukvaran en ständigt förbättrade feedback i form av förfinade listor. Eftersom många säljare i dag letar nya kunder ”manuellt” är Tölves modul ett verktyg som hjälper dem att spara tid och arbeta effektivare. Bland Tölves kunder finns bland andra de samägda bemanningsbolagen Poolia och Uniflex.

CRM-system är en av världens största mjukvarumarknader och marknaden förväntas växa med 8% per år fram till 2025. CRM-anpassning är hög, 91% av bolag med mer än 11 anställda använder CRM-mjukvara. Majoriteten av CRM-system avser försäljningshantering. Analysfirman Gartner spår att algoritmstyrd försäljning och prediktiv analys är särskilt framväxande tekniker.

Läs intervju med Azra Rahmanovic, daterad 24 mars 2021, här https://capsek.se/capseks-tolve-satsar-pa-norden-och-benelux-inom-fem-ar/

 • Segment: SaaS/CRM-system
 • VD: Helene Haglund
 • Styrelseordförande: Stefan Johansson
 • Omsättning 2020: 1602 TSEK
 • Rörelseresultat 2020:  -1018 TSEK
 • CapSeks första investering: 2021
 • CapSeks ägarandel: ca 2%
 • Bolagets hemsida: https://tolve.se/ 

Vi är intresserade av nya spännande tillväxtbolag

Vi har en förkärlek för techbolag verksamma inom Software as a Service, Internet of Things, Gaming och Artificiell Intelligens.