fbpx

Övertecknad emission i CapSeks Klash Studio

Northern CapSek Ventures AB (”CapSek”) portföljbolag Klash Studio fullbordade nyligen en emission med deltagande från CapSek samt flera namnkunniga investerare med värdefulla nätverk inom Klashs nisch. Emissionen fyllde kassan med drygt 8 MSEK och övertecknades med ca 40 procent.

Klash Studio hjälper produktionsteam samarbeta kring granskning och hantering av mediafiler i en enda plattform. Bolagets SaaS-tjänst påskyndar produktions-, efterproduktions- och screeningstadierna för allt från indiestudios som försöker få sitt första spel publicerat till stora mediehus som behöver hantera flera projekt med hög säkerhet.

I den finansieringsrunda som gjordes nyligen noterades ett stort intresse för Klash, då bland annat Marcus Jacobs gick in som investerare. Jacobs, som var en av nyckelfigurerna bakom spelsuccén Candy Crush på spelbolaget King och var kommersiell chef på Embark Studios, annonserade nyligen starten av sitt nya spelbolag Seidr som redan fått in en investering från en av Silicon Valleys mest namnkunniga VC-firmor, Andreessen Horowitz.

Nya investerare i rundan är även bröderna Linus och Viktor Blomberg, grundare av Avalanche Studios, som såldes 2018 till Nordisk Film för 103 MUSD. Förutom investeringen kommer de själva att använda Klash för spelutveckling i sin nya spelstudio Elemental Games, samt delta som strategisk partner i produktutvecklingen och i Klash expansion inom spelbranschen.

I investeringsrundan deltog även entreprenören och tv-profilen Peter Settman som investerade i Klash via sitt investeringsbolag Simplexity Partners. 1989 grundade Settman Baluba, som växte till det största oberoende TV-produktionsbolaget i Sverige innan Settman sålde det till Nordic Entertainment Group 2009. Med sina nuvarande engagemang inom stora amerikanska och internationella tv-produktioner kommer Peter och Simplexity Partners bidra till viktig kompetens och ett starkt nätverk av stora internationella kunder.

Emissionen övertecknades med 40 procent och inbringar cirka 8,4 MSEK till Klash, istället för ursprungliga 6 MSEK. Av de 8,4 MSEK är 1 MSEK innovationslån från Almi och resterande belopp ägarkapital.

Nu räknar bolaget med snabb tillväxt och att accelerera mot målen på 35 000 användare om tre år och 80 000 användare om fem år

  • Långsiktigt är ambitionen att bygga ett bolag som omsätter en miljard svenska kronor, säger Fredrik Munthe.

CapSek investerade i Klash första gången 2022. I den aktuella rundan investerade CapSek totalt 450 000 SEK, varav 230 000 SEK genom konvertering av utestående lån. Därefter äger CapSek cirka 19 procent i Klash.