fbpx

CapSek investerar i mobilspelsbolaget Itatake

Northern CapSek Ventures AB ("CapSek" eller "Bolaget") meddelar att Bolaget investerar 1 miljon kronor i spelutvecklingsbolaget Itatake AB( "Itatake"). CapSeks ägarandel i Itatake uppgår efter investeringen till cirka 1 procent. Totalt tar Itatake in 10 miljoner kronor i nytt kapital i en så kallad A-runda.

Det nya kapitalet kommer Göteborgsbaserade Itatake att använda till marknadsföring och till att utöka personalstyrkan genom att anställa fler utvecklare.

Itatake har hittills släppt nio olika spel i appformat för mobil och läsplatta. Spelen har laddats ner cirka tio miljoner gånger. Det populäraste spelet är Gumslinger som lanserades i april 2020 och har fått fem miljoner nedladdningar. Gumslinger blev också nyligen nominerat till Mobile Game of the Year av Pocket Gamer Awards.

Itatakes omsättning kommer enligt prognos att vid bokslutsårets slut 31 mars landa på 3,5 miljoner kronor. VD Thomas Wedin tror på ett starkare 2021.

– Ja, vi är inne i en klart positiv trend jämfört med 2020 och 2019. Det känns som att vi nått ett momentum där bolaget är på väg att lyfta. Med mer marknadsföring och en fördubblad personalstyrka kommer vi att kunna fortsätta växa och samtidigt bygga ut vår spelportfölj med ett nytt spel per kvartal, säger Thomas Wedin.

Itatake jobbar på en global marknad där fokus i marknadsföringen just nu ligger på de viktiga länderna USA och Sydkorea. Senare i år kommer Itatake tillsammans med en kinesisk samarbetspartner även att lansera sina spel i Kina. I framtidsplanerna ingår även att komplettera appspelen med versioner för den populära spelkonsolen Nintendo Switch.

Så här kommenterar CapSeks VD Henrik Jerner investeringen:

– Genom vårt samarbete med EkapAIF, som tidigare investerat i Itatake, har vi kunnat följa bolaget i nästan två år. Itatake har ett team som utvecklar spel med stor kreativitet och hög kvalitet. Spelen tas emot väl på marknaden och med det nya tillväxtkapitalet tror vi att bolaget kommer att växa ännu snabbare.

Läs mer om Itatake: http://itatake.com

För mer information, kontakta:

Henrik Jerner, VD Northern CapSek Ventures AB, telefon 076-108 65 44

Thomas Wedin, VD Itatake AB, telefon +46 70 243 34 42

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
PM-CapSek-investerar-i-Itatake-21-02-23.pdf

Om Northern CapSek Ventures AB

Northern CapSek Ventures AB (CapSek) är ett investmentbolag med säte i Göteborg och som investerar i tillväxtbolag, främst techbolag, med skalbara affärsmodeller. Målbolagen återfinns i södra och mellersta Sverige. Investeringar görs när affärsmodellen är bevisad och målbolaget tar in expansionskapital i en så kallad A-runda. Drivkrafter för målbolagens tillväxt är digitaliseringen av samhället. Den kan ske inom Software as a Service (SaaS), Internet of Things (IoT), Computer Gaming (datorspel) eller AI/Machine Learning (AI/ML). CapSek investerar i både onoterade och noterade bolag. Bolagets hemsida är https://capsek.se/

Mentor är Mangold Fondkommission AB som nås på ca@mangold.se eller tel: 08-503 015 50

Denna information är sådan information som Northern CapSek Ventures AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 23 februari 2021, kl 8:30.