fbpx

Betydande pipeline redo att omsättas under 2022 för CapSeks Hoodin

Vid en digital investerarträff med Northern CapSek Ventures portföljbolag Hoodin, berättade Hoodins vd Marcus Emne om hur man ska kapitalisera på den stora pipelinen och hur nödvändig Hoodins tjänst är för väldigt många branscher.

Möjliggör annars oöverskådlig informationsbevakning

Hoodin erbjuder företag en plattform för att bevaka, analysera och paketera digitalt innehåll, då mängden information som finns tillgänglig idag ofta är alldeles för omfattande för manuell hantering.

I dagsläget fokuserar Hoodin primärt på kunder verksamma inom sektorerna Pharma och Medtech, då behovet från dessa är stort sedan en något försenad lagändring trädde i kraft i maj 2021 som tvingar bolag att rapportera in disfunktioner deras preparat och produkter medför.

Hoodin är visserligen inte ensamt inom sin nisch men det som skiljer Hoodins tjänst är att bevakningen görs med särskilt industri- och behovsanpassade inställningar, medan andra liknande tjänster baserar bevakningen på hur google, eller andra liknande tjänster indexerar dessa som nyhetskällor.

– Det må ge en bra träffsäkerhet och relevans när en privatperson är ute och surfar, men för de flesta bolag är tex googles indexering av nyhetskällor inte ett bra nät att fiska med. Jag vill inte alltid veta vad The Times eller New York Post klassar som intressant om min industri. Som företag vill jag ju veta om min konkurrent lämnat in ett patent som påverkar mig, eller om det kommit en forskningsrapport som visar att min produkt är hälsofarlig, säger Marcus Emne, vd på Hoodin.

Fokus på försäljning med strategiska partners

Nu ser bolaget stora möjligheter att kapitalisera på den pipeline som byggdes upp i samband med att lagändringen för medtechbolag sköts upp med ett år. I det tvingande regelverket, som syftar till att öka patientsäkerheten, finns något som kallas post market survaillence som innebär att den som har en någorlunda avancerad medicinteknisk produkt kommer behöva bevaka allt som nämns om deras produkt och deras område. Om de inte kan visa upp rapport vid en revision, så får företaget inte sälja sin produkt. Sammantaget är det därför ett område där alla aktörer mer eller mindre kommer att tvingas till en tjänst av den typ Hoodin erbjuder.

– Även om det finns tvingande lagkrav på de här kunderna så är det också organisationer med relativt långa beslutsprocesser, varför det tar tid att omsätta till faktiska licenser, säger Marcus Emne.

Fortsättningsvis kommer försäljning och intäkter vara de primära fokusområdena. Strategiskt siktar bolaget på att nå ut genom att bygga upp ett nätverk av partners. Redan idag har bolaget partners i alla världsdelar.

– Vi fortsätter se ljust på utsikterna för Hoodin, särskilt med tanke på bolagets pipeline, de regulatoriska drivkrafterna för deras affär och bredden av användningsområdet för deras tjänster. Vi tror att fler och fler kommer att få upp ögonen och inse nyttan med automatiserad informationsbevakning och då befinner sig Hoodin i en väldigt spännande position, säger Henrik Jerner, vd på CapSek.

CapSek investerade i Hoodin första gången 2018 och äger idag cirka 8%.

För mer information, kontakta:

Henrik Jerner, VD Northern CapSek Ventures AB, telefon +46 761 08 65 44

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
PM-Betydande-pipeline-redo-att-omsattas-under-2022-for-CapSe.pdf

Om Northern CapSek Ventures AB

Northern CapSek Ventures AB (CapSek) är ett investmentbolag med säte i Göteborg och som investerar i tillväxtbolag, främst techbolag, med skalbara affärsmodeller. Målbolagen återfinns i södra och mellersta Sverige. Investeringar görs när affärsmodellen är bevisad och målbolaget tar in expansionskapital i en så kallad A-runda. Drivkrafter för målbolagens tillväxt är digitaliseringen av samhället, det kan vara verksamheter inom Software as a Service ("SaaS"), Internet of Things ("IoT"), Computer Gaming (datorspel) eller AI/Machine Learning ("AI/ML"). CapSek investerar i både onoterade och noterade bolag. Bolagets hemsida är https://capsek.se

Bolagets Mentor är Mangold Fondkommission AB som nås på ca@mangold.se eller tel: 08-503 015 50.