fbpx

Välkommen till Northern CapSek Ventures Marknadsdag - Fokus på Artificiell Intelligens

Generativ AI är på väg att omvälva vår värld på sätt vi knappt kunnat föreställa oss. Vad är det egentligen som händer inom AI just nu? Hur kommer det att påverka oss, och vilka möjligheter öppnas upp? Under denna föreläsning diskuterar vi den accelererande utvecklingen inom AI och hur vi kan förhålla oss för att ta vara på möjligheterna utan att hamna efter. Målet är att ge konkreta insikter och verktyg för att navigera i detta snabbt föränderliga teknologiska landskap.

När: 27 november 2024

Tid: 13:00 – 17:00 plus efterföljande after work

Var: Hotell Scandic Europa i Göteborg

Boka din plats här

Vår huvudtalare Christian Lauritzen är VD och medgrundare av AI- och analysföretaget B3 Indes och tidigare bl.a. Adlibris. Med en bakgrund som serieentreprenör och strategikonsult har han arbetat med att vägleda både etablerade företag och startups. På B3 Indes arbetar Christian och hans team praktiskt med generativ AI i projekt hos sina kunder, där de utnyttjar data och den senaste teknologin för att driva affärstillväxt. Utöver sitt konsultarbete är han en uppskattad föreläsare och workshopledare, känd för sin förmåga att göra komplexa AI-koncept både engagerande och lättförståeliga.

Hanna Moisander vår moderator är entreprenör, investerare och styrelsearbetare. Utöver detta är hon drivande kring frågan om behovet av ständigt lärande och snabbt tilltagande av ny kompetens i svensk bolagsstyrning.

Agenda:

13:00 – 13:30: Registrering och välkomstkaffe.

13:30 – 14:30: Föreläsning om Artificiell Intelligens med Christian Lauritzen.

14:30 – 15:15: Praktiska AI-tillämpningar – Christian Johansson från NODA Intelligent Systems och Kenny Håkansson från Arkimera Robotics delar med sig av sina erfarenheter.

15:15 – 15:30: Kaffepaus.

15:30 – 16:15: Öppen dialog och frågestund med Hanna Moisander.

16:15 – 17:00: Presentation av CapSeks marknadsrapport. Upptäck via rapporten de mest lovande bolagen att hålla ögonen på.

17:00: Avslutning och after work.

Mer om:

NODA Intelligent Systems utvecklar och marknadsför AI-baserade lösningar för hållbara energisystem med ett fokus mot termiska system såsom fjärrvärme, fjärrkyla, gas, värmepumpar och geotermi. Kunderna består idag av energibolag, fastighetsägare och aktörer inom automationsbranschen i Europa, Asien och Nordamerika. CapSek gjorde sin första investering 2021. CapSek äger ca 12% i bolaget.

Arkimera Robotis självinlärningsalgoritm möjliggör att automatisera datainmatning från digitala dokument. Algoritmen kräver mycket lite data för att lära sig hur en användare vill plocka ut information. Arkimeras första produkt AzoraOne erbjuds som en API-tjänst till mjukvarubolag som tillhandahåller redovisnings- och bokföringsapplikationer till SME-företag. CapSek gjorde sin första investering 2020. CapSek äger ca 6% i bolaget.

Vi ser fram emot att välkomna dig till en inspirerande dag!