fbpx

CapSeks utbildningar

Välkommen att delta på CapSeks utbildningar under våren 2024

Entpreprenörsutbildning

Hur tar jag in riskkapital för att växa?

Välkommen till 2 dagars föreläsning och workshop som varvar teori med praktik i hur du framgångsrikt söker ägarkapital.

Datum: 14-15 februari
Plats: Kust Hotell Piteå
Pris: Kostnadsfritt (bekostas av Invest in Norrbotten via strukturfondsprojektet Hållbara Investeringar.)

Har du just startat ett bolag och behöver kapital? Eller är du i tillväxtfas? Du kanske står inför en investering i bolaget? I samband med detta kanske du funderar på att ta in externt kapital. Men hur går det till? Vad ska man tänka på? Vilka fällor kan man falla i? Vilken typ av riskkapital är bra i just min fas?

Detta koncept är utformad för att hjälpa dig att få en klar förståelse för de nödvändiga villkoren som krävs för att attrahera ägarkapital till ditt företag. Oavsett om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med investerare eller inte, så är dessa dagar perfekta för dig som är entreprenör och intresserad av att dra till dig ägarkapital till ditt företag. Vi kommer att guida dig genom hela processen och ge dig ovärderliga insikter om vad som förväntas av dig som entreprenör när du söker ägarkapital, såväl nationellt som internationellt.

Under de två dagarna kommer du att få en djupare förståelse för företagsvärdering och utvärdering av olika exitstrategier. Vi har skapat ett koncept som kombinerar teori med praktiska tillämpningar. Vi uppmuntrar aktivt till att dela dina egna tankar och erfarenheter, samtidigt som vi tillämpar den kunskap vi förvärvar genom verkliga fallstudier.

Föreläsare – Peter Wendel, grundare av Northern CapSek Ventures

Peter har över 30 års erfarenhet från entreprenörskap inom mjukvaruutveckling och techbranschen i allmänhet. Han har tidigare arbetat i roller som innovatör, entreprenör, anställd VD och grundare.

Detta ingår:

• Föreläsning & workshop
• Material
• Förtäring i form av för- och eftermiddagsfika, luncher samt middag dag 1

Bekostas av deltagare (valfritt att boka hotell):
• Dubbelrum för enkelbruk inklusive frukostbuffé 1.513 kr /person/natt
• Del i dubbelrum inklusive frukostbuffé 801 kr /person/natt
• Superiorrum för enkelbruk inklusive frukostbuffé 1.781 kr/person/natt
• Del i superiorrum inklusive frukostbuffé 891 kr/person/natt

Invest in Norrbotten har via strukturfondsprojektet Hållbara Investeringar, resurser att hjälpa små och medelstora företag i Norrbotten som har ambitionen att växa genom ett internationellt partnerskap. Projektets övergripande mål är att genom internationella investeringar och etableringar bidra till ökad tillväxt, ökad jämställdhet och mångfald i Norrbotten som skapar ett attraktivt samhälle att leva och bo i.

I samarbete med.Northern CapSek Ventures
Invest in Norbotten
Medfinansiering av Europeiska Unionen
Utveckla Norrbotten
Partnerinvest Norr
IMH Finans

Executive affärsängelutbildning

Hur investerar jag i onoterade bolag?

Välkommen till 2 dagars föreläsning och workshop som varvar teori med praktik i hur du framgångsrikt investerar i onoterade bolag.

Datum: 26-27 mars
Plats: CapSeks lokaler i centrala Göteborg
Pris: 12000 kr
Endast 10 platser

Utbildningen vänder sig till dig som idag är verksam som affärsängel och investerar i onoterade tillväxtbolag och startups. Utbildningen är också en möjlighet för dig som ännu inte har investerat i denna typ av företag men som är intresserad av att göra det.

Utbildningen ger dig en större kunskap om vad som förväntas av dig som affärsängel. Den ger dig också större kunskap om hur värdering av företag går till, utvärdering av olika objekt, exitstrategier mm. Utbildningen innebär också ett nätverk av andra med samma vilja och ambition och öppnar möjligheter för saminvesteringar.

Kursen genomförs med en stor blandning av teori och praktiska tillämpningar. Som deltagare behöver du delta med med både tankar och erfarenheter. Vi kommer praktisera våra nyvunna kunskaper på verkliga case. För att få ditt diplom behöver du genomgå ett sluttest på nätet.

Tidigare genomförda affärsängelutbildningar har varit mycket omtyckta. En tidigare kursdeltagare säger så här om utbildningen:
”-Utbildningen har bidragit med inspiration och bra verktyg för att bedöma investeringar. Jag har också fått insikt i olika värderings alternativ och erfarenhetsutbyte med handfasta råd och tips från mer erfarna investerare”

Efter genomförd utbildning erbjuds deltagarna mot en årlig avgift bli medlemmar i en executive affärsängelsgrupp med regelbundna träffar.

Föreläsare – Peter Wendel, grundare av Northern CapSek Ventures

Peter har över 30 års erfarenhet från entreprenörskap inom mjukvaruutveckling och techbranschen i allmänhet. Han har tidigare arbetat i roller som innovatör, entreprenör, anställd VD och grundare.

Detta ingår:

• Föreläsning & workshop
• Material
• Förtäring i form av för- och eftermiddagsfika samt luncher