fbpx

CapSeks portföljbolag E-GOGO E-Sports genomför lyckad kapitalanskaffning för fortsatt tillväxt

Onoterade E-Sports-bolaget E-GO, en del av Göteborgs- och Piteåbaserade investmentbolaget Northern CapSek Ventures AB (”CapSek”) investeringsportfölj, har nyligen genomfört en lyckad kapitalanskaffning på 5 MSEK med flera namnstarka investerare, trots ett tufft rådande finansieringsklimat för onoterade bolag i tidig fas. Bolaget siktar nu på tillväxt och att fortsätta utveckla plattformen som tar både publik och fans ännu närmare sina favoritsporter.

CapSeks E-Sport är ett område som vuxit kraftigt senaste tio åren, och fortsätter att växa med nytt innehåll, nya turneringar och större prissummor att vinna. Omkring 500 miljoner människor konsumerar idag E-Sport, och av dem kan 240 miljoner klassas som entusiaster.

Inom ”traditionell” idrott som fotboll, ishockey och basket har ”fantasy leagues” länge varit populärt bland de mest hängivna fansen, där man med hjälp av sin kunskap kan tävla både med kompisar men även globalt mot andra likasinnade. E-GO har vuxit fram som den ledande plattformen som riktar in sig på just detta, men för den kraftigt växande E-Sports-marknaden.

– Vi vill höja standarden för hur fans tillsammans med sina vänner upplever all den fantastiska spänning och action E-Sporten har att erbjuda, ett område där vi tycker det saknats bra lösningar, säger Viktor Maisey, vd på E-GO.

Nu har bolaget säkrat en kapitalinjektion på 5 MSEK trots det tuffa rådande klimatet på finansieringsmarknaden för den här sortens bolag. Kapitaltillskottet består av en kombination av en emission på 2 MSEK och ett lån på 1 MSEK från en större svensk bank. Emissionen backas upp av bl a CapSek, vd Viktor Maisey, styrelseordförande Åsa Holmström, storägare Gabriel Fogelsjöö som utökar sin position och en ny ägare i form av Christian Frithiof, grundare av IGDB.com som såldes till Amazon-ägda Twitch för ett par år sedan. Dessutom har man säkrat en option på ytterligare 2 MSEK i ett tillväxtlån för andra halvan av 2023.

– Vi tror starkt på framtiden för E-Sport, och det känns oerhört spännande att få vara en del av den. Pengarna vi nu får in kommer möjliggöra ännu mer innovation och tillväxt. Vi vill leverera den absolut bästa möjliga upplevelsen till våra användare, och nu är vi väl rustade för att nå dit.

CapSek investerade första gången i E-GO 2022 och ägarandelen uppgår till cirka 3 procent i bolaget.

För mer information, kontakta:
Henrik Jerner, VD Northern CapSek Ventures AB, telefon +46 761 08 65 44

Om Northern CapSek Ventures AB
Northern CapSek Ventures AB (CapSek) är ett investmentbolag med säte i Göteborg och som investerar i tillväxtbolag, främst techbolag, med skalbara affärsmodeller. Målbolagen återfinns i södra, mellersta och norra Sverige. Investeringar görs när affärsmodellen är bevisad och målbolaget tar in expansionskapital i en så kallad A-runda. Drivkrafter för målbolagens tillväxt är digitaliseringen av samhället, det kan vara verksamheter inom Software as a Service (”SaaS”), Internet of Things (”IoT”), Computer Gaming (datorspel) eller AI/Machine Learning (”AI/ML”). CapSek investerar i både onoterade och noterade bolag. CapSek är noterat på NGM Nordic SME. Bolagets hemsida är https://capsek.se

Bolagets Mentor är Mangold Fondkommission AB som nås på ca@mangold.se eller tel: 08-503 015 50.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *